Colagen Marin Pur 100% – Naticol® Francez | Fără Gust, Solubil, Ultra-Biodisponibil
Colagenul tău zilnic, fără compromisuri.
Naticol® este colagenul marin francez 100% pur, cu biodisponibilitate excepțională și eficacitate dovedită clinic. Obținut din piele de pește prin hidroliză enzimatică, cu greutate moleculară < 4000 Da pentru absorbție maximă, este soluția naturală pentru susținerea țesuturilor conjunctive: articulații, mușchi, oase, piele, gingii, vase de sânge.
✔ Ultra-biodisponibil, fără gust și solubil în apă
✔ >99,8% proteină pură – fără grăsimi, zahăr, carbohidrați
✔ Potrivit pentru gătit, smoothie-uri, iaurturi sau gustări
✔ Certificat Halal, fără OMG, fără conservanți, fără radiații
✔ Impact ecologic de 7x mai redus față de colagenul bovin
✔ Compatibil cu dieta paleo & clean-label
Recomandat pentru:
- Prevenirea degradării colagenului (după vârsta de 25-30 ani)
- Susținerea mobilității și elasticității țesuturilor
- Activitate sportivă intensă
- Aport proteic insuficient
- Formulări nutriționale personalizate
Doză recomandată: 10g/zi – studii clinice au demonstrat rezultate vizibile în 6-12 săptămâni.
UN INGREDIENT FUNCȚIONAL UNIVERSAL PREMIUM, PUR ȘI NATURAL, CU GREUTATE MOLECULARĂ REDUSĂ
Un ingredient esențial pur, originar din Franța, cu un gust neutru și fără postgust
O resursă neexploatată până în prezent, pielea de pește, cu un impact asupra carbonului de 7 ori mai mic decât colagenul bovin!
O formulă fără complicații, doar esențialul!
Colagenul a fost consumat în mod natural de strămoșii noștri, care se hrăneau mai mult cu părțile animalelor care conțineau cel mai mult colagen, cum ar fi pielea, cartilajele și oasele. Colagenul este compatibil cu o dietă paleo-friendly.
Acestaa fost întotdeauna utilizat în Japonia, unde este recunoscut ca fiind deosebit de biocompatibil sau bioactiv, precum și ca fiind foarte biodisponibil.
- Este alcătuit din proteine sub forma unui profil peptidic bioactiv unic (hidroliză enzimatică) de colagen marin natural derivat dintr-o abordare de dezvoltare durabilă (ASC Aquaculture Stewardship Council, BAP Best Aquaculture Practice și MSC sustainable fishing labels).
- Grad ridicat de puritate a proteinei de colagen > 99,8%
- Foarte biodisponibil și bioactiv pentru cea mai bună eficacitate
- Solubil în apă, neutru la gust, miros și miros
- Greutate moleculară scăzută, mai mică de 4000 daltoni. Această greutate moleculară scăzută este optimizată pentru asimilare maximă și eficacitate biologică îmbunătățită (peptide bioactive).
- În comparație, colagenul înainte de hidroliză are o greutate moleculară de 300 000 daltoni.
- Forma peptidică este derivată din colagen universal natural de tip 1 tăiat pentru a oferi bucăți mai mici (hidroliză enzimatică) și, prin urmare, mai ușor de digerat. Aceste elemente de construcție specifice, unice și gata de utilizare permit organismului să producă colagen de fiecare tip (1, 2, 3 etc.) "mai bine" și mai rapid,în funcție de nevoile fiecărui țesut în cauză (articulații, oase, mușchi, piele etc.).
- De aici universalitatea și marea lor eficacitate.
- deosebit de bogat în aminoacizi - glicină, prolină și hidroxiprolină - care alcătuiesc majoritatea colagenului din țesuturile conjunctive (oase, mușchi, piele, gingii etc.)
- de asemenea, bogat în glutamină , un constituent major al proteinelor.
- Fără OMG - Fără grăsimi - Fără carbohidrați și zahăr - Fără conservanți
- Fără tratament de ionizare - Fără radioactivitate
- Standarde riguroase de fabricație - Calitate în conformitate cu ISO 9001 - ISO 22000
- Certificare Halal
- 100% de origine piscicolă:
- niciun risc de ESB pentru colagenul bovin, de gripă aviară pentru colagenul de pui; impact mai bun asupra carbonului pentru extracție (în special în comparație cu colagenul bovin)
- Gustul său neutru vă permite să îl folosiți ca ingredient preferat în rețetele și gustările dvs. de casă sau pur și simplu să îl adăugați la preparatele existente (băuturi, smoothie-uri, iaurturi, budinci, compoturi etc.)....)
- POATE FI GĂTIT
- Aportul de proteine poate fi insuficient și/sau necesarul poate fi crescut în următoarele cazuri: înaintarea în vârstă (de la 35-40 de ani), activități sportive etc.
Bine de știut:
- Colagenul este o proteină prezentă în mod natural în organism, în special în mușchi și oase, unde joacă un rol major în susținere și/sau elasticitate. Acesta reprezintă aproximativ 30% din totalul proteinelor organismului.
- Începând cu vârsta de 25 de ani, producția de colagen la om scade cu 1,5% pe an.
- La vârsta de 45 de ani, organismul produce cu aproximativ 1/3 mai puțin colagen
.
Studii și dovezi științifice :
- Suplimentarea cu 10g/zi de peptide bioactive de colagen din pește a fost efectuată timp de 12 până la 14 săptămâni.
- Rezultate semnificative au fost observate încă de la 6 săptămâni asupra diferitelor funcții.
Ce este colagenul hidrolizat?
Principalele roluri și funcții ale colagenului în organismul nostru:
Colagenul și rezultatele științifice :
- GÂNDURI: studiile au demonstrat, în special pe parcursul a 12 săptămâni (3 luni), beneficiile suplimentării cu colagenul nostru marin în ameliorarea simptomelor osteoartritei genunchiului, simptome precum durerea și capacitatea sau funcția fizică. A fost observată o îmbunătățire corelată a calității vieții.
- Prin urmare, acest studiu a demonstrat rolul colagenului în sănătatea articulațiilor.
- MUȘCHI ȘI OASE: a fost demonstrată o creștere semnificativă a masei musculare și a forței musculare, precum și o creștere semnificativă a densității osoase. O îmbunătățire generală a sistemului musculo-scheletic al organismului. Studiu in vivo pe parcursul a 14 săptămâni. Un studiu clinic recent la om a demonstrat o creștere semnificativă a performanțelor fizice.
- 15g/zi timp de 24 de săptămâni
- BEAUTĂTEA PIELII: o îmbunătățire semnificativă a hidratării pielii (+23%), o creștere semnificativă a elasticității pielii (+24%) și o reducere a reliefului pielii - "ridurile" (-9%). Această acțiune generală "anti-îmbătrânire" poate fi explicată în parte prin îmbunătățirea răspunsului de apărare al pielii la efectele timpului și ale mediului (sinteză endogenă mai lentă, radiații UV, poluare).
- Studiu clinic timp de 12 săptămâni
- CONFORT INTESTINAL: în cele din urmă, studiile au demonstrat activități antiinflamatorii și efecte pozitive asupra compoziției microbiotei intestinale, pentru o mai bună protecție în caz de inflamație cronică a mucoasei colonului și a rectului și pentru o mai bună integritate intestinală - legată în special de bogăția în aminoacidul glutamină - și un mai bun confort intestinal și, în consecință, un sprijin pentru sistemul imunitar.
- CONTROLUL GREUTAȚII: studii suplimentare au arătat că suplimentarea cu peptide de colagen pe o perioadă minimă de 12 săptămâni ajută la limitarea creșterii în greutate, în special a grăsimii corporale. De asemenea, ajută la limitarea problemelor de sănătate asociate, cum ar fi colesterolul,rezistența la insulină și nivelurile ridicate de zahăr din sânge, precum și a markerilor deinflamație, cum ar fi citokinele.
- IMUNITATE ȘI INFLAMAȚIE: studii recente au arătat că peptidele de colagen marin joacă, de asemenea, un rol major în modularea expresiei diferiților factori imunitari: reducerea factorilor proinflamatori (cum ar fi IL1ß) și creșterea factorilor antiinflamatori (cum ar fi IL10 și TGFß). Prin urmare, un tratament cu colagen marin pur contribuie la reducerea inflamației în general și la întărirea sistemului nostru de apărare pentru menținerea sănătății.
Prin urmare, colagenul are un rol major în prevenirea și tratarea afecțiunilor articulare și a efectelor îmbătrânirii celulare, dar și în prevenirea creșterii în greutate, prevenirea riscurilor legate de sport, bunăstarea intestinală, sănătatea generală și anti-îmbătrânire.
INSTRUCȚIUNI DE UTILIZARE
1 doză (= 10 g de colagen marin) pe zi, la micul dejun sau înainte de cină, adăugată la :
- apă (150-200 ml) sau, după preferințe, o băutură precum un smoothie, un suc de fructe sau de legume
- sau o supă caldă, un iaurt sau un desert de legume
- o rețetă de biscuiți sau de batoane de casă
REȚETA NOASTRĂ DELICIOASĂ: SMOOTHIE DE CĂPȘUNI
- 1 doză de colagen marin
- 50 g căpșuni (congelate sau proaspete)
- 1 banană
- 3 alune + 3 nuci
- 1 pahar de apă
- Amestecați toate ingredientele într-un blender până la omogenizare.
- Adăugați orice topping doriți: căpșuni, fulgi de nucă de cocos, portocale, merișoare, nibs de cacao raw, polen etc.
PRECAUȚII DE UTILIZARE
Este important să aveți o alimentație variată, echilibrată și să duceți un stil de viață sănătos. A nu se lăsa la îndemâna copiilor mici. Pentru orice stare de sănătate particulară, este recomandabil să solicitați sfatul unui profesionist din domeniul sănătății. A se păstra într-un loc răcoros, uscat și ferit de lumină.
Peptide hidrolizate de colagen marin
- Bogat în proteine
- Fără zahăr
- Pentru aproximativ 20 de doze
INGREDIENTE: 100% peptide de colagen marin de tip 1 hidrolizate (derivate în mod natural din pești proveniți din surse durabile). Origine franceză.


